Rehberlik birimi, öğrencilerin akademik başarıları konusunda ilerlemesinde önemli bir yere sahip birimdir. Kurumumuz bünyesinde alanında uzman PDR kadrosuyla 9.sınıftan 12. Sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Her kademenin çalışma sistemi farklı olarak yapılır. Örneğin; 9. Sınıfta olan öğrenci ile 12.sınıfta olan öğrencinin çalışma sistemi aynı değildir. Lise birinci sınıf öğrencilerine daha az tempolu çalışma verilirken, lise son sınıf öğrencilerine daha yoğun çalışma sistemi uygulanır. Bunun yanı sıra mezun grubuna da rehberlik konusunda destek vermektedir.

Çalışma programlarında konu tekrarı, soru çözümü ve kitap okuma verilir. Bunun dışında gerekiyorsa öğrenciye özel etüt programı yapılır. Bu çizelgeler haftalık veya aylık olarak planlanmaktadır. Öğrenciler, bu plan doğrultusunda ilerlediği zaman başarı seviyelerinin daha üst seviyede olduğu gözlemlenmektedir.

Bunun yanı sıra aylık olarak öğrencinin durumu karşılaştırılarak, çalışma sürecinde ki konumu gözlemlenir. Başarı durumuna göre çalışma planlaması yeniden yapılır. Çalışma planlaması yapılırken veliye, öğretmene ve öğrenciye olmak üzere ayrı dosyalar üzerinde verilmektedir. Bu şekilde daha kontrollü ve planlı olmaktadır. Kontrollü çalışma sağlandığı için başarı düzeyinde ciddi artış gösteren öğrenciler olmuştur.

Aynı zamanda öğrenciyi motive edici etkinlikler de yapılmaktadır. Her anın ders çalışmak olmadığının ve bu durumun zamanla öğrencilerde motivasyon düşüklüğüne sebebiyet vereceğinin bilincindeyiz. Buna bağlı olarak doğa gezileri ve kültürel geziler planlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerin daha dingin ve daha mutlu olduğu görülmektedir.

TAB Eğitim Kurumları, PDR birimi tarafından her öğrenciye bireysel çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerin fiziksel, duygusal ve akademik gereksinimlerini özel olarak takip edilmektedir. Bu süreçte motivasyon düşüklüğü yaşayan öğrencilerle birebir çalışmalar yaparak, başarı seviyelerini arttırmaya çalışmaktadır. Öğrencilerin hobileri belirlenerek, çalışma planlarına hobi saatleri de eklenerek günlerinin daha verimli ve daha aktif geçirmeleri sağlanır.

Öğrencilere Özel Rehberlik

TAB Eğitim kurumlarında öğrencilere özel rehberlik sistemi vardır. Rehberlik bölümü sayesinde öğrencilerin daha bilinçli ve daha planlı şekilde çalışması planlanır. Öğrencilerin akademik anlamdaki başarılarını ve ilerlemesini takip eden özel bir yazılım sistemi bulunmaktadır.

EYOTEK (Eğitim Yönetim Teknolojileri) sistemi sayesinde öğrencilerin haftalık ve aylık olarak genel durumu hakkında bilgi sahibi olunur. Öğrenci verileri, aile bireylerine gönderilerek karşılıklı olarak analiz yapılır.

Bu sonuçlara göre her öğrenciye özel olarak çalışma programı hazırlanır. Bu programa uyulup uyulmadığı rehberlik öğretmen tarafından kontrol edilir.

Velilere Özel Rehberlik

TAB Eğitim kurumlarında rehberlik tarafından yapılan tüm çalışmalar eğitim- öğretim yılı boyunca devam eder. Öğrenciler yakinen takip edilir.  Bu süreç öğrenci, veli ve öğretmen iş birliği şeklinde ilerler. Bu süreçte karşılıklı güven, sabır ve anlayış oldukça önemlidir.

Veli görüşmeleri randevulu sisteme bağlı olarak yürütülür. Öğrencinin yaşadığı her durumun bilgilendirilmesi yapılarak, çözüme kavuşturulur.

Bu süreçte ikili ilişkilerin iyi yürütülmesi ve öğrencinin akademik anlamda sorun yaşamaması adına her türlü özveride bulunulur.

TAB eğitim kurumu olarak rehberlik konusunda neler yapıyoruz?

Her öğrencinin çalışma düzeni farklıdır.  Kimi öğrenci yazarak öğrenmeye daha yatkınken kimi öğrenci okuyarak öğrenmeye daha yatkındır. Bunun önceden bilinmesi oldukça önemlidir. Buna göre planlama ve çalışma düzeni sağlanmaktadır. Akademik planlama yaparken de gerekli çalışmalar şu şekildedir.

  • Zamanı verimli değerlendirme yöntemleri,
  • Meslekler ve ilgili üniversiteler hakkında bilgi verme,
  • Verimli ders çalışma tekniklerinin planlanması( dönem içerisinde öğrenciye yönelik düzenlenmektedir)
  • Sene içerisinde uygulanacak ders programları, ders içerikleri ve genel kurallarla ilgili sunumlar,
  • Sınava dair heyecanı ve stresi daha kontrollü yönetme çalışmaları,

TAB Eğitim kurumlarında rehberlik tarafından yapılan tüm çalışmalar eğitim- öğretim yılı boyunca devam eder. Öğrenciler yakinen takip edilir.  Bu süreç öğrenci, veli ve öğretmen iş birliği şeklinde ilerler. Bu süreçte karşılıklı güven,sabır ve anlayış oldukça önemlidir.

Veli görüşmeleri randevulu sisteme bağlı olarak yürütülür. Öğrencinin yaşadığı her durumun bilgilendirilmesi yapılarak, çözüme kavuşturulur.

Öğrencileri Akademik Olarak Takip Ediyoruz

EYOTEK sistemi üzerinden giriş yaparak,

  • Öğrencinin sınav sonuçlarını,
  • Ödevlerini,
  • Devamsızlık durumu,(Ders başladıktan kısa bir süre sonra yoklama sistemine eklenerek, veliye mesaj gitmektedir.) Ayrıca, öğrenci kuruma bilgi vermeden devamsızlık yaptıysa velisi rehber öğretmen tarafından aranarak, öğrencinin devamsızlık sebebi sorularak, sisteme giriş yapılır.
  • Ödev teslim tarihlerini,
  • Karnelerini,
  • Eğitim kurumuyla ilgili bilgi ve duyuruları bu sistemden görebilir.

Akademik süreçte velilere yönelik olarak gerçekleştirilen durumlar şu şekildedir:

  • Okul kuralları ve veliden beklenenler,
  • Dönem içinde uygulanacak programların içeriği,
  • Ergenlik dönemi ve bununla başa çıkma yöntemleri,
  • Sınav kaygısıyla olan öğrencilerin ebeveyn tutumu
  • Akademik anlamda başarı ve başarısızlığı etkileyen ebeveyn tutumları

Dönem içerisinde bireysel ve toplu olarak görüşmeler yapılır. Bireysel görüşmede öğrencinin genel durumu ve ilerlemesinden bahsedilir. Yapılması gerekenler konusunda görüşme sağlanır. Toplu görüşmeler, genellikle seminer şeklinde yapılmaktadır. Bu seminerler, genel konular olarak belirlenir. Seminer sonunda soru cevap olarak ilerlenir.

TAB eğitim kurumu olarak, öğrencilerimizin başarısı bizler için de önemlidir.