YKS hazırlık evresinde her öğrenci, sınava kalan süreye göre farklı çalışma programları uygular. Sınava son 60 gün kaldığında yaşanan endişelerin azaltılabilmesi için doğru taktiklerin kullanılması önemlidir.

YKS hazırlık aşamalarında, kalan sürenin doğru kullanılması en çok dikkat edilmesi ve önem verilmesi gereken konulardan birisidir. Zamanın doğru yönetilmesi ve konu eksiklerinin giderilmesini sağlayacak çalışmaların yapılmasını sağlayacak planların hazırlanması gerekiyor.

Üniversite sınavına hazırlık, uzun bir süreçtir ve öğrenciler temellerini oluşturarak sınava hazırlanmaya başlar. Son 60 gün kala YKS hazırlıklarında başarıya ulaşabilmek için şunlara dikkat edilmelidir.

  • Hedeflerden vazgeçmemek,
  • Doğru kaynaklardan faydalanmak,
  • Tüm zamanı ders çalışmaya ayırmak ve odaklanmak,
  • Önemli bilgilerin kalıcı olmasını sağlamak,
  • Elektronik cihaz ve sosyal medyadan uzak durmak,
  • Sürekli deneme çözmek,

Öğrencilerin çoğu yaşadıkları kaygılardan dolayı başaramama endişesine kapılır ve hedeflerini ertelemeyi tercih eder. Başarılı olacağına inanmadan yola çıkanların hedeflerine ulaşması çok zordur.

YKS sınavı ile ilgili pratik bilgiler için hemen https://tabegitim.com/yks-sinavi-ile-ilgili-pratik-bilgiler/ bağlantısına tıklayın.

YKS sınavına nasıl hazırlanmalı

YKS (TYT-AYT-YDT) sınavına son 60 günde nasıl hazırlanmalı? | Öneriler

Profesyonel Destek Alın

Okul ya da kurslarda, YKS sınavına kalan süreye göre rehberlik destek hizmetleri verilir. Son 60 günde YKS’ye hazırlanmaya çalışanlar, profesyonel destek alarak hem zamanı kullanma hem de kendilerini psikolojik olarak hazırlama konusunda hedeflerine ulaşabilirler.

Sınav öncesi yapılan denemelerde netlerin belirli bir oran üzerine çıkartılması, psikolojik olarak rahatlamayı ve özgüvenin artmasını sağlayacaktır. Sınav hazırlık aşamalarında profesyonel destek almak atılacak adımların doğru belirlenmesini sağlayacaktır.

Çalışmalarda konu ve soru dengesinin iyi ayarlanması, konuların pekiştirilerek öğrenilmesini sağlar. Son 60 gün kaldığında öğrenciler konu eksiklerini tamamlama aşamasına gelmiş ve artık sürekli soru çözmeye zaman ayırmaya başlamış olmalıdır.

Başaracağınıza İnanın

Son 60 günde de olsa YKS hedeflerinde başarılı olacağına inanan kişiler hedeflerine çok kolay ulaşabilecektir. Temelim yok ve başaramam diyerek yola çıkanlar başarılı olamayacaktır. Üniversite hayalleri kuranlar kendilerine bir hedef belirler ve hedefe ulaşacak çalışmalar yapmaya başlar. Çalışmalardan sıkılmamalı ve asla pes etmemelisiniz. Kendinize güveniniz olduğu sürece tüm zor soruları çözmeye ve hedefinize daha yakın olmaya başlarsınız.

YKS Kaynak Seçimini Doğru Yapın

YKS için farklı yayınevlerinin farklı kaynakları bulunuyor. Her ders için zorluk derecelerine göre kaynakları belirlemeli ve kolay, orta ve zorluk derecesine göre kullanmaya başlamalısınız.

YKS ya da diğer sınav türlerine hazırlıklarda yapılan hatalardan birisi yanlış kaynak seçimidir. Çalışmalara zor kaynakları kullanarak başlamak büyük hatalardan birisidir. Çünkü ilk başlarda zor sorularla karşılaşan öğrenciler strese girecek ve başarılı olamayacaktır.

Doğru kaynak seçimi yaparken ilk önce basit bir dille anlatım yapılan kaynakları seçmelisiniz. Konu tekrarlarını yaparken giderek kademeli olarak zorlaştırabilirsiniz. Son 60 gün kaldığında, basit ve orta seviye kaynakları tamamlamış ve zor kaynaklara başlamış olmalısınız.

Çalışma Zamanını İyi Ayarlayın

YKS için hazırlıklar yapılırken zamanın doğru kullanılması en önemli konulardan birisidir. Son 60 gün kaldığında da çalışma saatlerinizi kademeli olarak artırmaya başlamalısınız. İlk başlarda günlük 1 – 2 saatlik çalışmalar 3 -4 saat seviyesine çıkartılmış olmalıdır.

Çalışma zamanını kademeli olarak artırmak daha iyi motive olmayı sağlayacaktır. Çalışmaya odaklanmak ve zamanı doğru ayarlamak öğrenciler için en zor işlerden birisidir. YKS başarısı için vaktin çok önemli olduğu bilinmeli ve süre daraldıkça çalışmalara daha fazla odaklanılmalıdır.

Renkli Kalemler Kullanın

YKS hazırlık aşamalarında önemli konuların her zaman hatırlanabilmesi için bazı taktikler kullanılmalıdır. En iyi taktiklerden birisi renkli kalemlerin kullanılması ve konu anlatım bölümlerinde çok önemli görülen bölümler renkli kalemlerle işaretlenmelidir.

Bu o sayfayı açtığınızda gözününüz direk o bilgiyi görmesini ve daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. Sınavda konuların ve önemli bilgilerin hatırlanabilmesi için renkli kalemler kullanılarak notlar çıkartılmalıdır.

Renkler zihinde uyarıcı etki yapacak ve kolay öğrenmenizi sağlayacaktır. Son günlerde yapılacak hızlı tekrarlarda renkli notlar ya da işaretlenen bölümler zaman kaybının önüne geçerek konunun hızlıca hatırlanmasını sağlayacaktır.

Sosyal Medyadan Uzak Durun

Son 60 gün ya da daha uzun sürede olsa YKS hazırlıklarında sosyal medya tuzaklarından uzak durulmalıdır. Sosyal medya tüm insanların en çok vakit harcadıkları alandır. Sınav hazırlığında olan bir öğrencinin ders haricinde zaman harcayacak durumu yoktur ve sosyal medyadan her zaman uzak durmalıdır. Sosyal medyada birkaç dakika zaman geçirmeyi düşünenler yanılır ve gelen mesajlar, paylaşımlar derken zamanın büyük bir bölümünün kayıp gittiğini görür.

2021 yılı ÖSYM YKS sınavına ilişkin soru ve cevaplarını incelemek ister misiniz? Hemen Tıklayın.